Christine Brandenburg.

Christine BrandenburgChristine Brandenburg studeerde klarinet en altviool aan het Conservatorium van Amsterdam. Daarna volgde zij een tekenopleiding aan de Academie voor Schone Kunsten in Arendonk (België). Naast een concertpraktijk als barokaltviolist, en haar werk als dirigent/coach van diverse amateur ensembles is de beeldende kunst een belangrijke factor in haar leven.

Tijdens repetities tekent Christine graag haar collega-musici met vlotte schetsen, liefst op oud papier. Modeltekenen doet zij o.a. bij Modeltekenclub Hamdorff te Laren. Portretten maakt zij graag en vaak: momenteel werkt zij aan de serie ‘Wijze Mannen’. 

Met eindeloos geduld, een dun pennetje en aquarelpotloden maakt zij fantasievolle en geëngageerde prenten. Zo maakt zij o.a. ansichtkaarten, illustraties, en verscheen een kleurboek voor volwassenen van haar hand: ‘Fijn Kleuren!’. Urban Sketching technieken gebruikt zij voor vrolijk gekleurde vlotte tekeningen in inkt en aquarel. Tevens boetseert zij, en maakt fotoportretten van bijzondere mensen in haar omgeving. 

Een expositie met werk van Christine Brandenburg is momenteel te zien in ‘Beeldentuin De Zanderij’, Oude Meentweg 2, ’s Graveland. Kijk voor openingstijden op www.beeldentuin-dezanderij.nl