Christine Brandenburg.

Christine BrandenburgChristine Brandenburg studeerde klarinet en altviool aan het Conservatorium van Amsterdam. Daarna volgde zij een tekenopleiding aan de Academie voor Schone Kunsten in Arendonk (België). Naast een concertpraktijk als barokaltviolist, en haar werk als dirigent/coach van diverse amateur ensembles is de beeldende kunst een belangrijke factor in haar leven.

Met muziek als grote inspiratiebron tekent Christine Brandenburg graag musici en dansers. Het vangen van een beweging: een strijkstok die niet stilstaat, of de sprong van een danseres, is een uitdaging die ze aangaat in snelle schetsen. Het modeltekenen heeft zich bij haar ontwikkeld van anatomische studie tot verstilde portretten. Zij is lid van Modeltekenclub Hamdorff te Laren.

Met eindeloos geduld, een dun pennetje en aquarelpotloden maakt zij fantasievolle en geëngageerde prenten. Zo maakt zij o.a. ansichtkaarten, illustraties, en verscheen een kleurboek voor volwassenen van haar hand: ‘Fijn Kleuren!’. Urban Sketching technieken gebruikt zij voor vrolijk gekleurde vlotte tekeningen in inkt en aquarel. Tevens boetseert zij, en een serie fotoportretten van bijzondere mensen in haar omgeving groeit gestaag.

Een expositie met werk van Christine Brandenburg is momenteel te zien in ‘Beeldentuin De Zanderij’, Oude Meentweg 2, ’s Graveland. Deze tentoonstelling duurt tot februari 2020. Kijk voor openingstijden op www.beeldentuin-dezanderij.nl