Christine Brandenburg.

Christine BrandenburgChristine Brandenburg studeerde klarinet en altviool aan het Conservatorium van Amsterdam. Daarna volgde zij een tekenopleiding aan de Academie voor Schone Kunsten in Arendonk (België). Naast een concertpraktijk als barokaltviolist en haar werk als dirigent/coach van diverse amateur ensembles is de beeldende kunst een steeds belangrijker factor in haar leven.

Tijdens repetities tekent Christine graag collega-musici met vlotte schetsen, vaak op oud papier. Modeltekenen doet zij o.a. bij Modeltekenclub Hamdorff te Laren. Momenteel werkt zij aan een serie  portretten in potlood, mannen en bomen.

Met eindeloos geduld, een dun pennetje en aquarelpotloden maakt zij fantasievolle en geëngageerde prenten. Zo maakt zij o.a. ansichtkaarten, illustraties, en verscheen een kleurboek voor volwassenen van haar hand: ‘Fijn Kleuren!’ Zij maakt fotoportretten van bijzondere mensen in haar omgeving. Een expositie met werk van Christine Brandenburg is momenteel te zien in ‘Beeldentuin De Zanderij’, Oude Meentweg 2, ’s Graveland. Openingstijden: www.beeldentuin-dezanderij.nl.