Christine Brandenburg.

Christine BrandenburgChristine Brandenburg studeerde altviool en klarinet aan het Conservatorium van Amsterdam. Daarna volgde zij een tekenopleiding aan de Academie voor Schone Kunsten in Arendonk (België). Naast een concertpraktijk als (Barok)altviolist, en haar werk als dirigent/coach van diverse (amateur)ensembles neemt het tekenen een steeds groter deel van haar leven in.

Geboeid door de mens in al zijn facetten tekent Christine Brandenburg graag musici, dansers en model. Het vangen van een beweging: een strijkstok die niet stilstaat, of de sprong van een danseres, is een uitdaging die ze aangaat in snelle schetsen. Het modeltekenen heeft zich bij haar ontwikkeld van anatomische studie tot verstilde portretten van vrouwen van alle leeftijden, wier schoonheid niet alleen aan de buitenkant zit maar juist in hun krachtige uitstraling.

Met eindeloos geduld, een dun pennetje en aquarelpotloden maakt zij fantasievolle prenten. Met deze techniek maakt zij o.a. ansichtkaarten, illustraties, en verscheen een kleurboek voor volwassenen van haar hand: ‘Fijn Kleuren!’, met fijngetekende kleurplaten vol details.

Tevens werkt zij aan een serie fotoportretten van bijzondere mensen in haar omgeving.