Christine Brandenburg.

Christine BrandenburgChristine Brandenburg studeerde klarinet en altviool aan het Conservatorium van Amsterdam. Daarna volgde zij een tekenopleiding aan de Academie voor Schone Kunsten in Arendonk (België). Naast een concertpraktijk als barokaltviolist en haar werk als dirigent/coach van diverse amateur ensembles is de beeldende kunst een belangrijke factor in haar leven.

Tijdens repetities tekent Christine graag collega-musici met vlotte schetsen, vaak op oud papier. Modeltekenen doet zij o.a. bij Modeltekenclub Hamdorff te Laren. Momenteel werkt zij aan de serie ‘Huid & Historie’: oude(re) mannen en bomen, met de sporen van een lang leven op de huid.

Met eindeloos geduld, een dun pennetje en aquarelpotloden maakt zij fantasievolle en geëngageerde prenten. Zo maakt zij o.a. ansichtkaarten, illustraties, en verscheen een kleurboek voor volwassenen van haar hand: ‘Fijn Kleuren!’ Urban Sketching technieken gebruikt zij voor vrolijk gekleurde tekeningen in inkt en aquarel. Zij maakt fotoportretten van bijzondere mensen in haar omgeving. Een expositie met werk van Christine Brandenburg is momenteel te zien in ‘Beeldentuin De Zanderij’, Oude Meentweg 2, ’s Graveland. Wegens succes geprolongeerd tot en met augustus 2020. Openingstijden: www.beeldentuin-dezanderij.nl. I.v.m. de huidige restricties is het aan te raden eerst te bellen: 035-6249722.