Over Christine Brandenburg.

Christine BrandenburgChristine Brandenburg studeerde altviool en klarinet aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. Tijdens haar drukbezette leven als veelzijdig musicus/actrice was zij op haar vele concertreizen altijd gewapend met een schetsboekje en een tekenpennetje. Zij volgde intussen een 7-jarige opleiding aan de Academie voor Schone Kunsten in Arendonk (België), waar zij koos voor de afdeling Tekenkunst, inclusief de tweejarige specialisatie op dat gebied.

Naast een concertpraktijk als altvioliste, en haar werk als dirigente van diverse (amateur)orkesten beslaat haar tekenwerk een steeds groter deel van haar werkzame leven. Zo maakt zij (muziek)illustraties, ansichtkaarten en portretten in opdracht. Maar ook haar vrije werk vindt steeds meer zijn weg via tentoonstellingen in Nederland en de Zuid-Franse Cévennen, waar zij gedeeltelijk woont en werkt.

Als kind jarenlang gedanst, muziek als beroep…het kon niet uitblijven dat deze twee kunstdisciplines op haar warme belangstelling mogen rekenen. Het vangen van een beweging: een strijkstok die niet stilstaat, of de sprong van een danseres, is de grote uitdaging die ze graag aangaat in snelle schetsen met rietpen, oostindische inkt en pastelkrijt. Liefst op oud papier als bladmuziek of vergeelde boekjes die ze op Franse brocantes vindt.

Maar ook de concentratie en de rust van model- of portrettekeningen in sanguine à la Watteau of Ingres maken deel uit van haar brede werkveld, waarin ze tevens met eindeloos geduld met een kroontjespen en een doos kleurpotloden de meest fantasievolle prenten maakt.