Christine Brandenburg.

Christine BrandenburgChristine Brandenburg studeerde klarinet en altviool aan het Conservatorium van Amsterdam. Daarna volgde zij een tekenopleiding aan de Academie voor Schone Kunsten in Arendonk (België). Naast een concertpraktijk als barokaltviolist en haar werk als dirigent/coach van diverse amateur ensembles is de beeldende kunst een steeds belangrijker factor in haar leven.Tijdens orkestrepetities tekent Christine graag collega-musici met vlotte schetsen. Modeltekenen doet zij o.a. bij Modeltekenclub Hamdorff te Laren.

Zij benut deze tijd om diverse projecten te realiseren waar zij tijdens haar drukke concertwerkzaamheden niet aan toe kwam: -De hernieuwde druk van het kleurboek voor volwassenen ‘Fijn Kleuren’, -een serie pentekeningen naar aanleiding van het gedicht Herbsttag van Rilke, resulterend in een smaakvol kadoboekje, -een heruitgave van ‘Decemberliedjes’ en diverse ansichtkaarten. Een portretserie in zacht potlood leidde reeds tot verscheidene portretopdrachten. Meer info in de Shop.

 In snelle schetsen met pastelkrijt ontstond de serie ‘Daily Drawing-Women in Lockdown’.  Momenteel werkt zij verder aan de seizoenen-tekeningen met oostindische inkt en aquarel. Zie ‘Aktuele Projecten’.

Volg Christine op Instagram: brandenburg4123

Een expositie met werk van Christine Brandenburg is momenteel te zien in ‘Beeldentuin De Zanderij’, Oude Meentweg 2, ’s Graveland. Geprolongeerd voor onbepaalde tijd. Openingstijden: www.beeldentuin-dezanderij.nl.