Christine Brandenburg. 

Christine BrandenburgChristine Brandenburg studeerde klarinet en altviool aan het Conservatorium van Amsterdam. Daarna volgde zij een tekenopleiding aan de Academie voor Schone Kunsten in Arendonk (België). Naast een concertpraktijk als barokaltviolist en haar werk als dirigent/coach van diverse amateur ensembles is de beeldende kunst een steeds belangrijker factor in haar leven.Tijdens orkestrepetities tekent Christine graag collega-musici met vlotte schetsen. Modeltekenen doet zij o.a. bij Modeltekenclub Hamdorff te Laren. 

  Zij benutte de stilgevallen covid-tijd om diverse projecten te realiseren waar zij tijdens haar drukke concertwerkzaamheden niet aan toe kwam: -De hernieuwde druk van het kleurboek voor volwassenen: ‘Fijn Kleuren’, -een serie pentekeningen naar aanleiding van het gedicht Herbsttag van Rilke, resulterend in een smaakvol kadoboekje en diverse ansichtkaarten. Meer info in de Shop.

 -Een portretserie in zacht potlood. 

 In snelle schetsen met pastelkrijt ontstond de serie ‘Women in Lockdown’.  

 -Seizoenen-tekeningen met oostindische inkt en aquarel. Vooral de herfst, met zijn intense kleuren en melancholieke vergankelijkheid, is een onuitputtelijke inspiratiebron.

  -‘Wood Wide Web’: de communicatie van bomen en planten via hun wortels, uitgebeeld op oude Franse landkaarten.

  -Een expositie met werk van Christine Brandenburg is momenteel te zien in ‘Beeldentuin De Zanderij’, Oude Meentweg 2, ’s Graveland. Geprolongeerd voor onbepaalde tijd. Info: www.beeldentuin-dezanderij.nl.

Volg Christine op Instagram: brandenburg4123